Gergelygarden

Gergelygarden eladó cégek

Eladó cégek adásvételével kapcsolatos írások gyűjteménye

Eladó cégek hirdetése - hol és hogyan?

Egy cég eladásánál talán az első kérdés, hogy hogyan érdemes belekezdeni a  folyamatba, amennyiben el szeretné adná a vállalkozását?

Melyek azok az lényeges tennivalók, amelyek elkerülhetetlenek, milyen formában a legjobb tudatni az emberekkel, hogy eladásra kínálja a céget, hogyan lehet a potenciális vevőket elérni, és egyáltalán mit lehet megtenni azért, hogy még többet hozhason ki az eladásból?

Többek között ezekre a kérdésekre adhat válaszokat az eladó cégek tulajdonosainak és azoknak a cégvásárlóknak is, akik szeretnének hatékonyan keresni a lehetséges felvásárlási célpontok között az Adequit eladó cégek oldala.

Akár kisebb vállalkozásról vagy éppen egy nagyvállalatról van szó, a szakértő segítség mindenhol könnyen megtérülhet, különösen akkor, ha a legjobban szeretné zárni az ügyletet.

Ennek érdekében a Standard megbízás mellett rendelkezésre áll még a Standard+ cégeladási megbízás valamint a Private platform is, amely segítséget tud nyújtani a cégtulajdonosok számára, akik eladásra kínálnák a vállalkozásukat.

Az első lépésektől kezdve a tényleges eladás zárásig hasznos tanácsokkal, cégeladás szakértő támogatással tud az oldal és a vele együttműködő szakértők hozzájárulni a folyamathoz.

Egy lényeges kérdés, hogy hogyan lehet határozható meg egy cég értéke? Egyáltalán hogyan lehet a lehető legjobb áron eladni az adott vállalkozást? A cégeladás során számos kérdés merül fel, amelyekre az oldal segíthet válaszokat adni az érdeklődők számára. Aki pedig a vevői oldalon áll, azaz céget vásárolni szeretne, illetve befektetést keres, annak is jó lehetőségekkel szolgálhat az oldal, hiszen célzottan kereshet a rendelkezésre álló ajánlatok között, többek között régiós bontásban.

Az eladó cégek kínálata folyamatosan változó, rendszeresek az új hirdetések ezért amennyiben még nem szeretné elkötelezni magát, de szívesen lenne képben a különböző ajánlatokkal, akkor ebben az esetben is érdemes az oldalt folyamatosan követni. Nem mellesleg hasznos információkat olvashat a cégvásárlás témájában felkészülésként.

Cégeladásra felkészítés – mit tehet eladóként?

Egy vállalkozást felépíteni hosszadalmas munka, rengeteg idő és energia. Emiatt sem mindegy, hogy az eladásnál milyen összeget kap vállalkozásáért és milyen feltételekkel.

Érdemes felkészíteni a céget az eladásra, hiszen sokat nyerhet az eladó, ha ezt előre megteszi.

A cégeladásra felkészítés a tanácsadási szolgáltatások segítségével könnyebben valósulhat meg, hiszen olyan szakértők segítik a részletek kidolgozását, akik ismeretében vannak a különféle lehetőségeknek és követelményeknek, amelyekre szükség van egy cég eladásánál, hogy az minél könnyebben értékesíthető legyen és nagyobb értéket képviseljen a potenciális befektető számára.

Olyan szakértői területeken tudnak az adásvételben közreműködni, mint az adótanácsadás, tranzakciós tanácsadás, ami a cégadásvételhez nyújtott szolgáltatás, ugyanakkor a cégértékelés és cégeladás ügyvéd szintén ezek közé tartozik.

Természetesen előfordul, hogy a tranzakció értéke nem feltétlenül követeli meg az összes szakértő bevonását. Ilyenkor az a célszerű, hogy csupán azokon a területeken kér segítséget, ahol feltétlenül szükséges.

Nem kérdés, hogy az eladó a legkedvezőbb áron szeretné továbbértékesíteni a cégét.

A cégeladás fontos és nagy lépés, emiatt az eladásra való felkészítés kulcsfontosságú szerepet játszik a sikerben. Érdemes ezért tanácsadást igénybe venni mielőtt hirdetésre kerülne az eladó Kft. Ezekről is bővebben olvashat az oldalon.

Mit jelent a cégutódlás és ki az, aki vevőként szóba jöhet?

Ki lehet a vevő egy cég eladásánál? Általánosságban háromféle vevőt lehet megkülönböztetni: egy rokon, a cég meglévő menedzsmentje és valamely külső személy, befektető.

A ####cégutódlás oka többféle lehet, de mit is jelent valójában a fogalom? Német nyelvterületen gyakran használt fogalomnak tekinthető, de egységes meghatározása nincs. Alapja egy családi vállalkozás, melynek értelmében a többségi tulajdon egy magánszemély kezében van önállóan, vagy afölött családtagokkal együttesen rendelkezik, valamint ők látják el az átadó vállalkozás irányítását is.

A cégutódlás alkalmával a tulajdonos, aki egyúttal jellemzően az ügyvezető is, átadja az irányítást, egyúttal átruházza az átadaó cég tulajdonát is.

Ha nem családi vállalkozásról van szó, akkor azt nem is nevezhető cégutódlásnak, ahogyan azt az esetet sem, amikor nem kerül átadásra az irányítás. Ezen felül a tulajdonos személyével kapcsolatos oknak kell lennie az átadás okának. Az átadás legfőbb oka az szokott lenni, hogy a tulajdonos az életkora miatt vonul vissza, de szerepet játszhat ebben egészségi állapot vagy az, hogy a tulajdonos-ügyvezető visszavonulna a napi szintű üzleti tevékenységtől.

A cégutódlás történhet családon belül és cégen belül is, de megvalósulhat külső személynek való értékesítés útján is.

Szótár a cégadásvétel gyakran használt fogalmaihoz

Mi is az az aEBITDA, cégértékelés vagy a cégutódlás? Cégeladásnál ezek a fogalmak szinte bizonyosan fel fognak merülni és ha még nincs tisztában a jelentésükkel, akkor érdemes ezeket és velük együtt a legfontosabb fogalmakat áttekinteni. 

Természetesen, amikor elérkezik az a helyzet, hogy ténylegesen eladná a vállalkozást, akkor szakértőket fog bevonni a folyamatba, hiszen minden lehetőséget célszerű megragadnia annak érdekében, hogy növelje az adásvétel sikeres zárásnak az esélyét. 

A #####cégadásvétel szótár ebben nyújt segítséget, melyet az Adequit oldalán találhat meg. Praktikus akkor is, ha éppen egy folyamatban lévő cégadásvétel okán kerül a szeme elé valamely fogalom. De praktikus akkor is, ha előzetesen tájékozódna a cégeladás vagy éppen a cégvásárlás, befektetés legfontosabb fogalmairól. 

Az oldalon egyúttal a cégadásvétel és hirdetés gyakori kérdéseit összefoglaló cikket is találnak az érdeklődők, akik számára számos segítséget próbál nyújtani a cégértékesítési és tőkebevonási portál. 

A cégadásvétel szótár a gyakran használt kifejezéseket gyűjti össze és azokat a fogalmakat, amelyek gyakran angol nyelven használatosak. Ezeknek a kifejezéseknek a magyarázata és sok esetben bemutatása is megtalálható az oldalon. 

Számos olyan kifejezés kerülhet elő a cégeladás során, amelyekkel érdemes már a tervezésnél tisztában lenni. Ha ezeket a fogalmakat ismeri, akkor az segíti őket megfelelően alkalmazni, segíti az együttműködést a szakértőkkel és gördülékenyebbé teheti a folyamatot. 

A cégadásvétel szótár tehát remek ingyenes segítség lehet, amely bemutatja és igyekszik érthetően elmagyarázni a cégeladás és cégvásárlás gyakran használt fogalmait.  

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

11

11

12

12

13

13

Gergelygarden documentation project